Honnan kapta nevét a légcsatornázható klíma? Mit is jelent a központi klíma kifejezés?

Légcsatornázható klíma vagy más néven, központi klíma diszkrét, talán magából a legkevesebbet láttató rendszer a légkondicionálók piacán. Mivel legfőbb gépészeti elemei „rejtve” vannak, álmennyezetben, vagy a padlástéren, ezért sem hang, sem látvány téren nem kell számolni zavaró mellékhatásokkal. Akik ezt a fajta klimatizáló rendszert választják, a komfort, a csendesség, és a huzatmentes kellemes lágy hideg, vagy meleg levegő áramlás pozitív előnyeit tudhatják magukénak.

A légcsatornázható klíma felhasználásai

Széles körben elterjedt rendszerről van szó, hiszen az ipari felhasználása (szállodák, autószalonok, nagyobb csarnokok stb.) mellett, a családi lakóházak terén való alkalmazása is közkedvelt, hála sokrétű megoldásainak.

Hogyan működnek a légcsatornázható klímák?

A légcsatornázható, vagy központi klímák legfőbb jellegzetessége, hogy egy nagy teljesítményű, és igen csendes beltéri egység szolgáltatja – jellemzően szigetelt csöveken keresztül – a kezelt levegőt, mely a mennyezetbe süllyesztett befúvókon, úgynevezett anemosztátokon keresztül jut el a különböző helyiségekbe.

A légcsatornás klímákat, kialakításuk szerint több csoportba, illetve alkalmazási területre lehet bontani.

Kis nyomású rendszer

Létezik kis, vagy statikus nyomású rendszer, melynek jellemzője a kis teljesítményű ventilátorral, elpárologtatóval szerelt rendszer, ami maximum 1-2 kisebb helyiség hűtésére, fűtésére alkalmasak.

Közepes nyomású rendszer

Az egyel nagyobb légcsatornázható „testvér” az úgynevezett közepes nyomású rendszer, mely már sokkal nagyobb teljesítményre képes, és több helyiség, illetve komplex létesítmények (például lakóházak) klimatizálására alkalmasak. Ezeknek a klímáknak esetében már jóval hosszabb, akár sok tízméter csővezetéken jut el a hideg, vagy meleg levegő a klimatizálni kívánt helyiségekbe.

Nagynyomású rendszer

A nagynyomású légcsatornás rendszerek egy igen nagy teljesítményű ventilátorral, illetve kalorikus rendszerrel vannak ellátva, melyeknek köszönhetően nagy ipari létesítmények, csarnokok, autószalonok, mozik, vagy akár nagyobb családi házak is kellő hatékonysággal klimatizálhatók.

Miért jó választás a légcsatornázható klíma?

Bármekkora rendszerről is legyen szó, ha megfelelő gondossággal és szakértelemmel tervezett, kiszámolt terv kerül kivitelezésre, a légcsatornázható klíma egy hosszútávú, csendes, nagyon komfortos, diszkrét megoldás lehet bárki számára.

Természetesen sok fajta és hatékonyságú szűrő rendszer, – akár friss levegő bevezetés is – lehetséges a klimatizálandó helyiségebe. Az elszívás, és a befúvás egyaránt történhet álmennyezetből, oldalfalról, vagy akár padlóból is.

Semmiképp se feledjük, hogy e légcsatornázható rendszerek minden előnyét magában hordozza a modern klíma berendezéseknek!!

E rendszerekkel egyaránt megoldható a hűtés és fűtés, emellett pedig akár helyiségenként szabályozható is a teljesítménye és a kívánt hőmérséklet!

Mindezt a modern inverteres klíma technológiának köszönhetően meglepően jó hatékonysággal, gazdaságossággal ötvözve!

Természetesen, ha fűtésre is használni akarjuk itt is kérhető a H tarifás áram, a megfelelő hatékonyságú COP, SCOP értékű berendezéseknél a fűtési szezonra (amely okt. 15. – ápr.15.).

Ha további információkra lenne szüksége a légcsatornázható klímákkal kapcsolatban, keressen bizalommal, vagy kérjen árajánlatot az alábbi telefonszámon, vagy e-mail-ben: Hóbor Péter 0670/213-4898, vagy az info@veszpremklima.hu e-mail címen.

 

4.9/5 - (184 szavazat)