Az inverteres klíma előnyei

Mi az az inverteres klíma? Miért válasszam ezt a típust? Miben másabb, mint a hagyományos klíma?

Nos, klímavásárlás előtt nem könnyű kiigazodni a piacon jelenlévő típusok, márkák és lehetőségek között. Szakmai csapatunk minden esetben igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy legyenek különösen érzékenyek, körültekintőek, s feltétellel vegyék az ismeretlen gyártók és márkák kínálatában szereplő ajánlatokat. A márkanevek sok esetben nem hangzanak közismertnek, hiszen hazánkban leginkább szezonálisan forgalomban lévő termékekről van szó, de minden esetben tájékozódjanak a klímamárka múltjáról. A Gree klíma csapata elhivatottan és szakértelemmel fejleszti a technológiát, így a repertorárjukban a klíma-piacon viszonylag frissen megjelenő inverteres klíma is megtalálható.

Miért jó az inverteres klíma?

A legnagyobb előnye, hogy kevesebb áramot fogyaszt és sokkal csendesebb, mint társai. Ezen kívül a legmodernebb technológiával találkozhatunk, amely a költséghatékony megoldáson túl rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

Hogyan működik?

Az inverteres klíma áramtakarékos tulajdonságát úgy éri el, hogy a hűtő kompresszor fordulatszámát a megfelelő hűtési vagy esetleg fűtési hő terheléshez, azaz a hőigényhez igazítja.

Működésének lényege, hogy a kompresszor lényegében szinte folyamatosan működésben van, és közben folyamatosan figyeli a beállított és kívánt hőmérsékletet, s annak megfelelően szabályozza a teljesítményt.

Nem nyom ki hirtelen annyi hideg levegőt, mint elődje, így sokkal kisebb az izületi fájdalmak, klíma általi megfázások, megbetegedések kockázata is. Tehát még egészségmegőrzés szempontjából is a legelőnyösebb választásnak tekinthető az inverteres klíma.

Így tehát a klíma lényegében folyamatosan be van kapcsolva, ám sokkal precízebb a hagyományos társaival ellentétben, amelyek időnként ki-be kapcsolnak, s ilyenkor hirtelen intenzív működésbe kezdenek.

Az inverteres klíma további előnyei:

  • A hőmérséklettartás nagyon pontos, a kifinomult vezérlési technológia segítségével
  • Csendesebb működést tesz lehetővé, hiszen a kültéri egységet jóval kevésbé terheli le a működtetés
  • Nem terheli hirtelen le lökésszerűen a villamos hálózatot a „lassú indítás”-nak köszönhetően. Az inverteres klíma nem 100%-os fordulattal próbál meg elindulni. Minimális teljesítményfelvétellel képes az indulásra és a 100%-ra való felpörgetés csak ezután következi.
  • Kedvezőbb üzemeltetési költség, ugyanis ez a megemelkedett hatásfokú rendszer sokkal kisebb befektetett energiával is képes hűtőteljesítményét leadni, így jelentős mértékű villamos energia (40-50%) spórolható meg az inverteres klímák használatával
  • Kevésbé szárítja a levegőt
  • Szélesebb hűtési és fűtési működési tartomány adható meg, hűtés és fűtés akár -20 fokig is lehetséges
  • Nincs zavaró huzatérzet hűtésnél a magasabb hőmérsékletű kilépő levegőnek köszönhetően
  • Alacsonyabb zajszint, mind a kültéri, mind a beltéri esetében

Jó hír, hogy az inverteres klímák évről évre olcsóbbak, valamint, egyre több komfort funkcióval vannak ellátva, ezáltal is igazodva a felhasználók igényeihez, valamint a környezettudatos felhasználási módokhoz.

Az inverteres klímában mind az anyagi előnyök, mint a technológiai fejlesztés pozitív eredményei összeadódnak. A felhasználó számára egy olyan eszköz kerül otthonába vagy irodájába, ami összefoglalva csendesebb, energiatakarékosabb. Mindezeken túl a működése által nem érzékelünk lökésszerű „szélhullámot” sem.

Az inverteres technológiát tekinthetjük a jelenleg létező legkorszerűbb megoldásnak, ha új klíma beszerelésről van szó irodába, otthonába. Érdemes megfontolni a fent felsorolt előnyöket, hiszen hosszútávon igazán tartós és kedvező megoldást és kényelmet biztosít az inverteres klíma választása.

 

5/5 - (449 szavazat)