Hogyan zajlik a klíma telepítés?

Mikor klímavásárlás előtt állunk, gyakran előfordul, hogy a sok – vagy épp a túl kevés – információ miatt tanácstalanok vagyunk, hogyan is fogjunk hozzá. Az alábbi cikkünkben átvesszük a klíma telepítés legfontosabb lépéseit, vagyis, hogyan zajlik a klímák telepítése a Veszprémklímánál!?

A klíma telepítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy el kell végezni egy szakszerű felmérést, mely minden esetben a vevői igények figyelembevételével, és a szakmai szempontoknak megfelelően történik.

A megrendelő ezt követően kapja meg az árajánlatot a klíma beszerelésére vonatkozóan.

A legjobb döntés meghozatalában minden esetben igyekszünk szakmai segítséget nyújtani, mert a klíma kiválasztása, telepítése fontos döntés.

A megfelelő klímakészülék kiválasztása egy hosszútávra szóló, megalapozott döntés kell legyen, hiszen hosszú évekig szeretnénk élvezni a berendezés nyújtotta komfortot, a zavartalan működést.

Mind a felmérés, mind a szaktanácsadás és az árajánlat készítése ingyenes, melyet rövid időn belül eljuttatunk a megrendelőnek.

Mik a klíma telepítés lépesei a Veszprémklímánál?

Nézzük át pontosan, hogyan zajlik a klíma telepítés!

 1. A klíma telepítés első lépése a fentiekben már részletezett felmérés és az árajánlat készítése, melyek teljesen ingyenesek.
 2. A klíma készülék sikeres kiválasztását követően a nálunk vásárolt készüléket és szükséges szerelési anyagokat házhoz szállítjuk.
 3. Megbeszélt időpontban megkezdődik a klíma felszerelése, melyhez először áttörjük a falat. A felesleges kosz elkerülése érdekében gondosan letakarjuk a környéket, valamint nagy teljesítményű, ipari porszívót használunk, így nem hagyunk magunk után felesleges takarítani valót.
 4. Ezek után felszereljük a kültéri fali tartókonzolt, melynek mérete a klímakészülék méretétől és teljesítményétől függ.
 5. Rögzítjük a kültéri és beltéri egységeket, megtörténik ezek kalorikus rendszerének az összekötése, vegytiszta rézcsővel, valamint a vezérlő, és tápkábel kiépítése is 3 fm-ig – megfelelő elektromos hálózat esetén.
 6. Ezek után következnek az igazán szakmai részek: szintén 3 fm-ig 60×55-ös lekerekített dekorcsatornában való szerelés, gravitációs cseppvíz elvezetése 3 fm-ig, idegen gáz eltávolítása a rendszerből (vákumolás), nyomáspróba.
 7. Ha mindezekkel megvagyunk, szakszerűen bemutatjuk a rendszer működését és elvégezzük a próbaüzemet.
 8. A klíma telepítés végeztével kitakarítjuk a szerelés helyszínét
 9. Végezetül kiállításra kerül a garanciális jegyzőkönyv, a számla és a telepítési tanúsítvány (NKVH szerint) is.

Mit fontos még tudni a klíma telepítéssel kapcsolatban?

Az árak nem tartalmazzák a 4 m feletti magasságban végzett szerelési, telepítési munka (mint például a kültéri fali tartó konzol, és egyéb szerelési folyamatok) elvégzését, szükség esetén kosaras autó bérlését, vagy az állvány kiépítésének költségeit.

Klíma telepítés, szerelési díjak, anyaggal együtt SPLIT rendszerű klíma esetén:

 • 4 KW teljesítményig (a fentiek szerint):
  Az árakról érdeklődjön az alábbi telefonszámon: (+36) 70 213 4898
 • 4-8 KW teljesítmény között (a fentiek szerint):
  Az árakról érdeklődjön az alábbi telefonszámon: (+36) 70 213 4898

A fenti árak tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk!

Kérjük kérjen egyedi árajánlatot az alábbi telefonszámon, vagy e-mail-ben: Hóbor Péter 0670/213-4898, vagy az info@veszpremklima.hu e-mail címen.

5/5 - (349 szavazat)